Не давайте пари на просещи деца, призоваха социални работници
Не давайте пари на просещи деца, призоваха социални работници / Виктор Кадири
Не давайте пари на просещи деца, призоваха социални работници
22941
Не давайте пари на просещи деца, призоваха социални работници
  • Не давайте пари на просещи деца, призоваха социални работници

Просещите деца са на улицата, защото са принудени или от тези, които се грижат за тях, или от родителите си, както и от мизерията в къщи. Това заяви Ваня Пройчева социален работник в Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса за социални услуги. Представители от Комплекса  днес раздаваха брошури в центъра на града, с които призоваха  пловдивчани да не дават пари на просещи деца, тъй като по този начин ги стимулират да са на улицата и да не ходят на училище.

 Социални работници обикалят из града два пъти дневно, търсейки деца, които просят. От началото на годината до сега те са се срещнали и разговаряли с 32 деца като по-голяма част от тях са от Пловдив. От околните села малките просяци са придружени от възрастен, обясни Пройчева.

Просещите деца са възраст между 8 и 16 години. Ако те не бъдат спрени навреме и останат на улицата започват да извършват противообществени прояви, предупреди Ваня Пройчева.

Днешната акция в подкрепа на просещите деца е част от кампанията "Подай ръка, а не пари" на Комплекса за социални услуги.

/Чуйте от прикачения звуков файл/