Намериха бебе в двора на кооперация в Пловдив
83271
Намериха бебе в двора на кооперация в Пловдив
  • Намериха бебе в двора на кооперация в Пловдив

Социалните служби в Пловдив отнемат от майката бебето, което беше намерено в двора на кооперация. Вече има издадена заповед 11-месечното момиченце да бъде настанено в приемно семейство. 33-годишната майка е родом от село Долна махала, но от месец май живее в Пловдив.

Бебето беше открито снощи в кооперация на булевард „Васил Априлов" в Пловдив.

Момиченцето е било в количка. Обитатели на жилищната сграда се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и го откарват в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър, то е поето от социалните служби. Момиченцето е в отлично здравословно състояние, твърдят лекарите.

"Детето е много добре гледано. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", изтъкна Танева.

От полицията съобщиха, че е установена майката на 11-месечното момиченце, което около 16:45ч. вчера бе намерено само във входа на жилищна кооперация на бул. “Васил Априлов” в Пловдив.

"Майката е изоставила детето съзнателно, тъй като е нямала средства и дом, за да се грижи за него и го оставила в двора на кооперацията с надеждата, че ще бъде намерено от добри хора", това съобщи зам.-началникът на Второ РУП Кузман Мартинов. Тя се обадила на тел. 112 в 23:30ч., тиражирайки версията, че детето е отвлечено. След като полицаите се появяват тя се разкайва за стореното.

С бащата, който живее в с. Житница, са разделени и той не желае да вижда нито нея нито детето, съобщи още Мартинов.

Кметът на село Долна махала Ботьо Петров, от където е 33-годишната майка, сподели пред Дарик, че тя има още две по-големи деца, които се гледат от прабаба им. Той допълни, че от май месец младата жена е напуснала селото и се е заселила в Пловдив, където е получила помощ още тогава от "Социално подпомагане". Майката на жената, изоставила бебето си, работи в чужбина, каза още кметът на с. Долна махала Ботьо Петров.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” – Пловдив, Надя Танева заяви, че малкото момиченце може да бъде дадено в приемно семейство, вече има оценени кандидати за това.

С полицейска заповед младата жена е приведена в ареста за срок от 24 часа. Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив продължава работата по случая.

видео: Novanews.bg