Борислав Инчев в студиото на Дарик Пловдив
Борислав Инчев в студиото на Дарик Пловдив / netinfo
Кърпят приоритетно улиците с най-голям трафик в района
Борислав Инчев
93961
Борислав Инчев
  • Борислав Инчев
Над 300 молби за платено паркиране срещу 20 лева на месец са подадени до момента в администрацията на „Южен“, съобщи в студиото на Дарик районният кмет Борислав Инчев. До момента събираемостта от таксите за гаражните клетки, които са 2500 на брой, е над 315 000 лева, при предвидени два пъти повече за цялата година.
 
Кърпенето на дупките в района продължава, каза още той. Приоритетно се работи по улиците с най-голям трафик, пред училищата и пред детските заведения.

Борислав Инчев  в студиото на Дарик
netinfo


„За сметка на това обаче състоянието на вътрешно кварталните улици не е добро. Средствата в размер на 400 000 лева, които остават от приходите от гаражите в районната администрация, са недостатъчни. „Южен“ официално е вторият по големина в града и неофициално първи по население. По данни на полицията жителите на района надвишават 90 000. За справяне с дупките са нужни стотици хиляди лева, които към момента няма откъде да бъдат осигурени, но ще направим всичко, което е необходимо да подобрим състоянието на улиците“, коментира Борислав Инчев.
 
Според него реалистичният срок за довършване на Коматевско шосе е месец септември, тази година.
 
Цялото интервю с Борислав Инчев чуйте в звуковия файл.