Любов Атанасова и Елиа Георгиева в студиото на Дарик радио Пловдив с водещата Искра Койчева 
Любов Атанасова и Елиа Георгиева в студиото на Дарик радио Пловдив с водещата Искра Койчева  / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Благотворителен концерт
96317
Благотворителен концерт
  • Благотворителен концерт
Ученици на три пловдивски учебни заведения - Музикалното училище, Френската езикова гимназия и Математическата гимназия, организират тази вечер от 19 часа във Военния клуб в Пловдив благотворителен концерт за техния съученик и приятел Васил Георгиев, който остана без дом след пожар.
 
Васко скоро преживя нещастието да стане свидетел на това как дома му и притежанията, които за голяма част от нас са даденост, изгарят и се превръщат в пепел. Той е от Асеновград. При домашен инцидент е започнал пожар от втория етаж на дома му и при гасенето му цялата къща е била унищожена и станала негодна за ползване, както от пожара, така и поради пяната и водата при гасенето му. Изгорели са и цигулките на Васко. Специалисти са установили, че къщата трябва да бъде съборена и да се построи наново. Нашият приятел повече няма да може да се завърне в дома си такъв какъвто го помни, но ние най-сърдечно и искрено решихме, че можем да опитаме да му помогнем той да има отново място за живеене, което да се превърне с времето в дом“, разказаха в студиото на Дарик Любов Атанасова и Елиа Георгиева от 11 клас на Музикалното училище в Пловдив.
 
Васко е техен съученик. Сега живее с близките си в общинско жилище в Асеновград, но неговите приятели и съученици се притесняват, че след ноември, тази година, до когато е заповедта за настаняването на семейството на момчето, то няма да има къде да отиде да живее.   
 
Затова младите музиканти се обръщат към всички за подкрепа.
 
Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия“, казват те.
 
На благотворителния концерт, който децата организират в помощ на Васко, ще има музика за всеки вкус - класическа, българска народна музика, рок и поп музика.
 
Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – ДА ИМА НОВ ДОМ!“, призовават пловдивските ученици.
 
Входът за концерта е 5 лева.
 
Благотворителна сметка в полза на семейството на Васил Георгиев е:
 
Банка ДСК

BIC STSABGSF

BGN BG09STSA93000006935137

На името на Мария Ангелова Симеонова