Министър Щонов: Винаги питайте „Защо?“ в училище
Министър Щонов: Винаги питайте „Защо?“ в училище / снимка: БГНЕС
Служебният министър Васил Щонов
74814
Служебният министър Васил Щонов
Николай Радев за ЕГ "Пловдив"
  • Служебният министър Васил Щонов
  • Николай Радев за ЕГ "Пловдив"

Когато дойдете на училище винаги задавайте въпроси защо и как нещо е станало, бъдете активни, посъветва служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов учениците от пловдивската езикова гимназия „Пловдив“ на откриването на учебната 2014/2015 година.

Министърът прикани учениците да запишат и в извънкласни форми. По думите му тези дейности сплотяват децата и им помагат да се опознаят извън класната стая.

Министър Щонов, който е възпитаник на ЕГ „Пловдив“ категорично заяви, че част от успехите си дължи именно на Английската гимназия и нейните учители.

Министър Щонов Винаги питайте Защо в училище
netinfo

/Откриване на новата учебна година в ЕГ "Пловдив"/

Езикова гимназия „Пловдив“ отвори врати за първия учебен ден с пребоядисани коридори, класни стаи и общежития.

Бях неприятно изненадан от състоянието на базата на Езикова гимназия „Пловдив“ и се наложи първите ми дейности да бъдат насочени към нейното ремонтиране, каза пред Дарик директорът на учебното заведение Николай Радев, който заема поста си едва от юли.

Когато влезнах в общежитията на училището, бях стресиран, камо ли едно дете, каза още Радев.

Тъмнозелените коридори вече са боядисани в светъл цвят, така че децата да чувстват, че влизат в училище, обясни директорът.

/Цялото интервю с Николай Радев, можете да чуете в прикачения аудио-файл/

В рамките на лятната ваканция е освежена е входната част от училището, пребоядисани и със сменена подова настилка са 4 кабинета. По предписание на ХЕИ са ремонтирани основно и баните на физкултурния салон, обясни Радев.

Сградата на физкултурния салон също се нуждае от ремонт, но не спешен.

Необходима е смяна на изолацията на покрива, но това ще направим през следващата година, когато сме планирани поставянето на нова топлоизолация и хидроизолация, обясни директорът.

Очаква се до края на годината учебното заведение да спечели проект от швейцарския еко-фонд за пълно саниране на сградата на училището, на двете общежития и на училищния стол.

Още следващата година училището ще има съвсем друг вид, категоричен бе Николай Радев.

/Ученичка от 12 клас направи подарък на новоназначения директор на езиковата гимназия Николай Радев/

Министър Щонов Винаги питайте Защо в училище
netinfo