/ снимка: Петър Тодоров
След средното ми образование искам да уча в Музикалната академия, профил „Педагогика с народно пеене“. Това заяви в ефира на Дарик радио талантливата 13-годишна певица Мелек Ерен. Искам да преподавам на деца и същевременно да уча за доктор и доцент, допълни възпитаничката на пловдивското СУ „Любен Каравелов“.
 
Талантливата Мелек Ерен: Винаги има начин да постигнеш каквото искаш!

През 2019 г. се надявам наистина да има повече културни събития и повече участия с български фолклор, защото той заслужава да бъде чут, категорична бе Ерен.
 
Прекрасният пловдивски славей преди по-малко от месец омая световната звезда Ищар. Тийнейджърката пя в гримьорните специално за екипа на етнопевицата след концерта ѝ в града на тепетата и изпълни сърцата на всички с искрено възхищение и обич. За талантливото момиче денят също ще остане завинаги вълнуващ и специален.
 
Най-малкият участник в спектаклите на Национален фолклорен ансамбъл “Българе”, момичето, което печели наградите на фестивали и конкурси навсякъде из страната, и което не се притеснява да пее дори в градския транспорт на Пловдив, беше гост в студиото на Дарик. За нас и нашите слушатели тя изпя фрагменти от песните „Лале ли си, зюмбюл ли си“ и „Еничари ходят, мамо“.