район Западен
район Западен / netinfo

Район „Западен“ бе домакин на концерт, изнесен от децата от детска градина „Светла“. Уникалното представление, посветено на историята на страната ни, премина под надслов „Българийо, родино мила“.

Концертът се проведе при небивал интерес в залата на районното кметство. В присъствието на кмета Димитър Колев, директора на детска градина „Светла“ Людмила Тошева, възпитатели и родители, малчуганите представиха най-важните моменти от историята на България. Със стихчета, песни и танци те проследиха развитието на страната ни още от хан Аспарух, през създаването на азбуката, покръстването при цар Борис, през царуването на цар Калоян чак до Васил Левски и Христо Ботев. Децата от подготвителни групи „А“ и „Б“ – 6 годишни почетоха всички значими български герои, като особено вълнуващо бе изпълнението им на „Тих, бял Дунав“. 

Концертът бе поредната културна изява, която се организира в залата на районното кметство. В последните дни то бе домакин на изложба на макети, изработени от децата от ОУ „Елин Пелин“, както и на „Панда дните“, посветени на китайската култура.