Марин Рачев
Марин Рачев
Марин Рачев
101546
Марин Рачев
  • Марин Рачев

Кметът на Септември Марин Рачев ще обжалва присъдата, която получи от Окръжния съд за укриване на данъци за над 115 000 лева като собственик на една от фирмите си през 2005-2007 година. Това обяви той след заседанието, като подчерта, че не се чувства виновен и ще се бори да бъде оправдан.

Магистратите не уважиха искането на прокуратурата за 5 години ефективно и конфискация на имущество с мотива, че част от престъпленията са по стар, отменен вече закон. Наложиха му 2 години и половина лишаване от свобода условно при изпитателен срок от 4 години, да възстанови невнесените суми в хазната с дължимите лихви и да поеме всички разноски по делото. Въпреки това Рачев каза, че не е удовлетворен, тъй като се чувства невинен.

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат, отговори, че това ще се разбере на Празника на град Септември, който се провежда на Спасовден, 6 юни.

Кметът не даде ясен отговор дали очаква от ГЕРБ да снемат доверието си от него, само припомни, че обвиненията са за период, който е бил 10 години преди да заеме поста си в местната власт. По думите му, не е нарушение, че съпругата му е подписвала данъчните декларации, за които е обвинен, и те са подавани от пълномощник.

Чуйте как Рачев коментира случващото се в приложеното аудио.