Кметът иска още пари за Лъчетерапевтичния комплекс
Кметът иска още пари за Лъчетерапевтичния комплекс / dariknews.bg

Предложението на кмета Иван  Тотев за  осигуряване на допълнителни 450 000 лв. за изграждане на Лъчетерапевтичен комплекс на Онкодиспансера се очаква да предизвика сериозни спорове на днешната сесия.

Това е второ такова предложение, като преди няколко месеца съветниците гласуваха и приеха допълнителни близо 500 хил.лева за изграждане на комплекса.

От „Обединение за Пловдив“ на Дани Каназирева категорично обявиха, че няма да подкрепят точката. „Лъчетерапевтичен комплекс безспорно е необходим за онкоболните и е  грехота, че  изпълнението на този важен проект безобразно  се  бави от миналия мандат и се оскъпява  за сметка на болните “, коментира Каназирева.

Подобна е и позицията на Национален идеал за единство.

Обектът, който се финансира по оперативна програма „Регионално развитие“ с безвъзмездна финансова помощ в размер на 6.4 млн. лева трябваше да бъде завършен през януари тази година.

 

Първоначалната му стойност е над 9. 9 млн. лева, от които 3.4 млн. са собствен принос на община Пловдив. С гласуваните преди няколко месеца пари за допълнителен принос и сумата, която се предлага за гласуване на днешната сесия, собственият принос на общината  се  вдига до над 4.4 млн. лв.