Изнасилиха 11-годишна. На две британки им се размина
Изнасилиха 11-годишна. На две британки им се размина / dariknews.bg

11-годишно момиче е било изнасилено в Първомай, а опит за изнасилване на две британски гражданки е бил извършен в село Тюркемн. Материалите по двата случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Пловдив.

Малолетното момиче само е подало сигнала за изнасилването й в районното полицейско управление в Първомай. То разказало, че престъплението е извършено от 14-годишен тийнейджър, който според полицията е неин приятел.

31-годишен мъж от село Чоба е задържан заради съучастие в кражба на бижута и опит за изнасилване на две британски гражданки - на 57 и 60 години, временно пребиваващи в село Тюркмен. Главният извършител все още се издирва от служителите на реда, но до вечерта ще бъде заловен, защото е известен на полицията, съобщи за Дарик кметът на село Тюркмен Жеко Калчев.

По думите му, двамата съучастници са от ромски произход и са били пияни, когато късно вечерта са минавали покрай къщата, собственост на едната англичанка. Нападнатите жени са в селото от няколко дни. Основният заподозрян е бивш рецидивист и след като бъде заловен го чакат от 10 до 15 години зад решетките, добави Калчев.