Иван Тотев: Не съм получавал заплахи и не се чувствам застрашен след пожара
Иван Тотев: Не съм получавал заплахи и не се чувствам застрашен след пожара / dariknews.bg/архив
Иван Тотев за инцидента
83810
Иван Тотев за инцидента
  • Иван Тотев за инцидента

„Нямам основание да смятам, че пожарът в колата на съпругата ми е умишлен, но бих приел всяка една ситуация. Досега не съм бил заплашван, в противен случай щях да взема мерки“. Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев по повод пожара, възникнал тази нощ в личния автомобил на съпругата му Деница Тотева.

Според разказа на градоначалника, на телефон 112 са подадени 3 сигнала от негови съседи, а пожарникарите са изгасили огъня за минути. Той самият се е събудил, когато пожарът вече е бил потушен.

„Отвън колата бе непокътната, т.е. пожарът е възникнал в купето. Автомобилът бе заключен паркиран в двора на къщата зад двуметрова ограда“, обясни кметът.

Той уточни, че към момента не може да си обясни инцидента, но бе категоричен, че с управлението си на града е доказал, че не може да му се влияе.

„Аз управлявам Пловдив с изключително голямо самочувствие, за да ми бъде повлияно по някакъв начин. Оттам идва и моето учудване за ситуацията“, каза още Тотев.

Обгореният автомобил е предаден за експертиза, от която ще стане ясна причината за възникналия пожар. По-късно днес се очаква семейство Тотеви да даде и показания в полицията.