/ DarikNews.bg
По сигнал на граждани, автопатрул от Общинска полиция-Пловдив е наложил акт на пловдивчанин, който неправомерно е изхвърлял мебели и друга излязла от употреба покъщина в контейнерите за смесен битов отпадък.

АПИ трябва да почисти незаконно сметище за автомобилни гуми край Войводиново

Кошовете били на ул. „Граф Игнатиев“ срещу номер 12 в града на тепетата. Оказало се, че извършителят е нает от собственик на апартамент да изчисти старо обзавеждане и предмети, а той от своя страна е напълнил съдовете за смет и около тях е натрупал камара отпадъци.

Екоинспекцията състави нови 4 акта за горене на отпадъци

Припомням, че от 3 месеца общинско предприятие „Чистота“ предоставят нова безплатна услуга. Всяка събота и неделя техника и екипи на предприятието събират излязло от употреба обзавеждане от домакинствата - дивани, маси, шкафове, матраци, столове и друга покъщина.  

Дарик Пловдив

По график служителите работят от 08:00 до 16:00 часа. В събота те обслужват районите „Южен“, „Северен“ и „Западен“, а в неделя - „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. Рано сутринта тези дни гражданите трябва да изнесат старото обзавеждане до близкия контейнер.

Глоби за близо 30 000 лева наложиха от РИОСВ-Пловдив за месец

От понеделник до петък на обяд на тел. 032/675 817 могат да направят и заявки за изкарани на улицата мебели на конкретни адреси. В останалите дни едрогабаритни отпадъци могат да се предадат на специализираната площадка в базата на предприятието - ул. „Даме Груев“ 64 А.