/ netinfo
Акцент на общественото обсъждане за предстоящите планове на район „Централен“ са хълмът и паркът Бунарджик. Събитието ще се състои на 8 август от 18ч. и всеки, който има интерес може да се включи след предварително записване
Заради предстоящите планове на район „Централен“ за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика кметът на „Централен“ Георги Стаменов припомня, че кани всички жители и гости на Пловдив на публично обсъждане.

Обновяването на Дондуковата градина и Бунарджика започва през лятото

Събитието ще се състои на 08 август, сряда от 18.00 часа, в зоната на парк Бунарджика пред акведуктите (над централната алея, на гърба на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев").

Всеки, който се интересува от темата може да се включи. За цели на организацията е необходима предварителна регистрация: по имейл на centralen@plovdiv.bg или на място в деня на събитието между 16.30 и 17:45. Гражданите е необходимо да дадат име и тема, по която ще вземат участие.

Обсъждат публично облагородяването на Бунарджика

„През последната седмица наблюдавам голям интерес към обсъждането. Със сигурност има много въпроси и коментари, които гражданите ще споделят. Все пак това е любимо място на поколения пловдивчани“, коментира Стаменов.

Проектът, чиято реализация Георги Стаменов и зам.-кметът инж. Тошо Пашов планират да започне през есента на 2018г. включва пълно подновяване на ВиК и ел. инсталацията, осигуряване на достъп до ел. захранване в различни зони според целите, видео наблюдение, безжична интернет връзка; възстановяване на акведуктите, на старите каменни пързалки и езерата.

„Пловдивчани ще имат още една нова зона за релакс“, добавя районният кмет. Екипът му кани представители на бизнеса, на държавните институции и всички заинтересовани граждани на обсъждането. То няма за цел да анализира ситуацията с Альоша, а Бунарджика като хълм, който носи богата история и го очаква добро бъдеще.

„Цел на стартиращия проект е да се възстанови обликът на изключителния парк Бунарджика. Така както Божидар Здравков го е направил преди близо век. Посоките на действие са три: осветление, сигурност и забавления“, казва Стаменов.