Експерти от 5 държави дискутират „Съвременните заплахи за сигурността на Европа”
Експерти от 5 държави дискутират „Съвременните заплахи за сигурността на Европа” / dariknews.bg/архив

Експерти от Съединените американски щати, Русия, Сърбия, Босна и Херциговина и Македония вземат участие в Международна научна конференция, която ще се проведе в петък (15 април) от 10,30 часа във Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. В рамките на конференцията, експертите ще дискутират и темата „Съвременните заплахи за сигурността на Европа”.

Основният доклад на международната научна конференция ще представи проф. д-р Димитър Йончев, а сред тематичните направления са: Национална и международна сигурност;Политика и международни отношения; Икономика и туризъм; Управление и администрация; Маркетинг и мениджмънт.

Обособена е и специална студентска секция, в която младите хора ще представят вижданията си за актуалните процеси в Европа, свързани с миграционния натиск, терористичните актове, както и опазването на националните граници и сигурността на гражданите.

Към момента участието си са заявили над 70 водещи преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски”, УНСС, Академия на МВР, Военна академия „Георги С. Раковски”, Национален военен университет „Васил Левски” – Шумен, Нов български университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Калифорнийския университет, както и от университетите в Габрово, Русе и Свищов.

На международната научна конференция ще присъстват още доказани експерти в сектор „Сигурност”; представители на местната власт; изявени учени и общественици.