„Джеймс Бонд” пое Общинския инспекторат в Пловдив
„Джеймс Бонд” пое Общинския инспекторат в Пловдив / снимка: dariknews.bg

Владо Илиев е новият шеф на Пловдивския общински инспекторат. Той встъпва в длъжност от днес и бе представен официално от кмета Иван Тотев. 46-годишният Илиев, който е пенсиониран военен, има впечатляваща биография.


Завършил е Военното училище във Велико Търново, след което служи в армията. След това работи в контраразузнаването и 5 години в полицията. През 2005-та година е бил в щаба на Националните сили в Афганистан. Година по-късно отново се връща в контраразузнаването. Завършва Институт за откриване на експлозиви и борба с тероризма в Парма, Италия. След това Илиев продължава работа в Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС), в която се трансформира контраразузнаването. Междувременно завършва и магистратура по психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.


Нямам съмнения, че Илиев ще се справи с Общинския инспекторат, заяви Иван Тотев. Основната му задача ще бъде да следи гражданите и фирмите да се запознаят и да спазват общинските разпоредби и ако не го правят да бъдат санкционирани. Имам информация, че досега хората от инспектората са били като „Ангели на смъртта” с фишове и билети и са били предимно в конфронтация с хората, каза още Тотев.