Ральо Ралев в студиото на Дарик Пловдив
Ральо Ралев в студиото на Дарик Пловдив / netinfo
Ральо Ралев
93960
Ральо Ралев
  • Ральо Ралев
Всички незаконни ромски къщи в района на Карловския надлез в Пловдив ще бъдат премахнати до края на годината. Това съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет на „Северен“ Ральо Ралев. 16 от тях вече бяха съборени, предстои поетапното бутане и на останалите, уточни той. До края на месеца на три от къщите, за които има издадени заповеди за премахване, ще бъде спряно електричеството и водата.
 
„Ние не искаме да ограничим правата на тези хора, просто искаме да приложим правилата. Предлагаме на всички временни жилища. Освен това, съвместно с дирекция „Социално подпомагане“ се проверяват всички обитатели на незаконните постройки - дали сред тях има деца в риск, бременни жени, крайно нуждаещи се и т.н.“, обясни Ралев.
 
Общият бюджет на района за премахване на незаконно строителство е 36 000 лева.
 
„Ако средствата не стигнат, ще поискаме още от Голяма Община, тъй като не става въпрос само за премахване на незаконни къщи, а и за множество бараки и гаражи“, каза още кметът на „Северен“.
 
Такъв е случаят с ул. „Дилянка“. Там самите роми се оплакват в районната администрация, че децата им не могат да отидат до училище, заради незаконните постройки по улицата и тротоарите, превърнати в бръснарници, тоалетни и др., посочи Ралев.

Ральо Ралев
netinfo

Кърпенето на дупките в района върви усилено, съобщи още той. Днес се работи активно по ул. „Оборище“.

По думите му, към момента състоянието на Брезовско и Рогошко шосе е сравнително добро. Ремонтите на двете големи пътни артерии обаче ще продължат поетапно през цялата година, тъй като от там минава много голяма част от основния трафик на тежкотоварните автомобили в града, подчерта кметът на „Северен“.  
 
Капиталовата програма на района за тази година е изпълнена почти на 50%. До дни новият голям паркинг на бул. „България“ вече ще е готов.
 
Цялото интервю с Ральо Ралев чуйте в звуковия файл.