/ Дарик архив
Митрополит Николай отслужва благодарствен молебен довечера
Тотев
96311
Тотев
  • Тотев
До края на деня ВиК аварията по ул. „Даме Груев“ ще бъде отстранена. Това очакване изрази кметът Иван Тотев, който обясни, че земетресението, което снощи беше усетено в Пловдив и другите населени места в региона, е допринесло за скъсване на магистралния водопровод по павираната пътна отсечка. Чуйте още от Тотев в звуковия файл.

Благодарствен молебен ще отслужи тази вечер пловдивският митрополит Николай по повод земетресението. Той ще е от 18:00 часа и ще бъде в храм "Свети Николай Чудотворец" в район "Западен". 

Поради аварийния ремонт, до 17:00 часа днес ще е затворена за движение ул. „Даме Груев” в отсечката  от  бул. „Кукленско шосе” до ул. „Братя Бъкстон“. Маршрутът на автобусите по линия №37 от градския транспорт е променен. Заради ВиК-аварията без вода са живеещите на ул. "Даме Груев "от №27 до №33, ул. "Кукуш" от №12 до №20, от №7 до №25, част от ул. "Тарас Шевченко" и ул. "Гоце Делчев" в Пловдив.

На сухо заради повреди във водопроводната инфраструктура са и абонатите на ВиК в Асеновград на ул. "Цар Иван Асен II", както и в селата Добростан, Войнягово и Брестовица.

По информация на ВиК водоподаването в района вече е възстановено.