ПУ Пловдив
ПУ Пловдив / netinfo
Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти се открива днес в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщи проф. д-р Галин Цоков, директор на департамента.

На официалната церемония от 13:00 ч. в 122-ра зала на Нова сграда ще присъстват ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов и деканът на Педагогическия факултет проф. Румяна Танкова, както и представители от Министерството на образованието, от Общината и училищни директори.

Департаментът за повишаване на квалификационната степен на педагозите е създаден с решение на Академичния съвет на ПУ и ще работи в няколко различни научни сфери – педагогика, психология, методика на преподаване на отделни учебни дисциплини и изкуство. Сред целите и задачите на новото академично звено е и да провежда научни изследвания, като резултатите от тях ще бъдат популяризирани от преподаватели и докторанти.

Планира се и национално и международно сътрудничество с организации и институции с подобна сфера на дейност, чрез съвместни програми и конференции.