Продължава борбата с пожара в Родопите, но дъждът го заобиколи от двете страни.

"Хубавото бе, че дъжд валя в северната част от към Нареченски бани и в района към Югово и вече няма опасност за населените места.

За съжаление горе, на самия връх, където са двата големи пожара, не валя. Надяваме се тази вечер да има нова серия дъжд", каза  началникът на аварийно-спасителния отряд в пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Почти е завършена и втората просека по цялото било в посока Нареченски бани, завършена е и първата над Югово. Тази вечер ще бъде поставена охрана на един опасен участък, който е край Наречен, но не застрашава населеното място, уточни началникът на аварийно-спасителния отряд.

Частично бедствено положение в Родопите, пожарът над село Югово се разраства

Ангажирани с пожара на място са 167 човека: военнослужещи, доброволци, пожарникари и служители на горските стопанства "Лъки" и "Хвойна", 9 пожарни автомобила, два в Югово и 7 горе. В борбата с огъня и днес участваше военен хеликоптер "Кугар", който бе оттеглен заради влошени метеорологични условия.

Кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски е докладвал в община Асеновград, че пожарът над селата Югово и Нареченски бани към момента не застрашава населените места и няма място за паника или притеснение. Той самият е част от доброволците, които няколко дни подред се качват високо в планината, за да помогнат на огнеборците.

Във вторник в община Лъки бе обявено е частично бедствено положение, заради продължаващия вече почти седмица пожар.
БТА