Баскетболният мач на звездите - на Колодрума днес
Баскетболният мач на звездите - на Колодрума днес / dariknews.bg/архив

Традиционният баскетболен мач на звездите ще се проведе днес от 15:00 часа в Пловдив.

В 13-ото издание на инициативата ще вземат участие най-добрите баскетболисти от българското първенство, избрани от почитателите чрез он-лайн гласуване.

В рамките на спортното шоу ще се проведат и индивидуални състезания в три категории. В конкурса за умения ще участват Франк Търнър (Рилски спортист), Хънтър Уилямс (Черноморец), Брандън Фортънбъри (Балкан), Йордан Минчев (Левски) и Еврик Гари (Берое).

В надпреварата за стрелба от тройката ще се включат Пламен Алексиев (Берое), Алекс Симеонов (Левски), Мартин Маринов (Балкан), Александър Груев (Спартак Плевен) и Тони Гуджино (Рилски спортист).

В една от най-атрактивните категории – „хипер забивки“ – баскетболните фенове ще наблюдават майсторските изпълнения на Тристан Кери (Рилски спортист), Остън Барнс и Николай Николов (Берое), Андрей Иванов (Ямбол) и Георги Илиев (Левски-2, БУБА Баскет).

Организаторите на баскетболното шоу са предвидили и специален турнир за знаменитости „3х3“, в който  ще се включат футболист №1 на България за 1999 Александър Александров-Кривия, олимпийският вицешампион Йордан Йовчев, капитанът на футболния клуб „Локомотив“ - Пловдив Мартин Камбуров, звездата на другия пловдивски тим „Ботев“ Тодор Неделев и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова. Баскетболният турнир по тройки е част от кампанията "Аз обичам баскетбола", чиято цели да привлече към баскетболната игра нова аудитория да привлече вниманието на децата към колективните спортове. Организаторите обещават много предизвикателства и награди и за публиката в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 г., след близо 20-годишно прекъсване.  Домакини на атрактивните срещи са били Варна, София, Самоков и Ямбол. През 2012 в българското издание на „Мача на звездите“ участва легендата на световния баскетбол Денис Родман.

Баскетболното шоу „Престиж мач на звездите 2016“ ще се излъчва пряко по БНТ1.

Ето и съставите на двата отбора в Престиж Мача на звездите 2016 и кой с какъв номер и име на екипа ще се състезава:
TURKISH AIRLINES:
Остън Барнс - №6 - Sonny
Брандън Фортънбъри - №4 - Chicho B
Филип Видено - №8 - Filip
Христо Захариев - №32 - Big Z
Александър Груев - №9 - Gruev
Еврик Гари - №0 - Ev
Хънтър Уилямс - №10 - Williams
Тодор Тодоров - №15 - Todorov
Филип Барович - №6 - Barovic
Димитър Димитров - №34 - Passa
Йордан Минчев - №17 - Young Minch
Антъни Гуджино - №40 - Schpeeence

VOLKSWAGEN:

Тристан Кери - №1 - Carey

Желко Шакич - №57 - Šakić

Франк Търнър - №609 - Turner

Пламен Алексиев - №4 - Pazzo

Милян Боцка - №6 - BOCKA

Алекс Симеонов - №12 - Mad Dog

Бошко Йовович - №13 - Boško

Николай Върбанов - №21 - Varbanov

Кори Петрос - №22 - Petros

Мартин Маринов - №24 - No Marty No Party

Мартин Дурчев - №34 - Duri

Станислав Говедаров - №11 - GOVY