Бащата  изнасилвач остава в ареста
Бащата изнасилвач остава в ареста / netinfo
36-годишният Вихър Райков от Перущица, който бе арестуван по обвинение за системно изнасилване на дъщеря си, остава в ареста с постоянна мярка “задържане под стража”, реши днес състав на пловдивския районен съд. Детето станало сексуална жертва на баща си, след като останало да живее при него. По данни от полицията двамата родители били разведени от много години. Майката се грижила за детето до втори клас, но след това то се преместило в жилището на баща си в Перущица.

Извратеният баща бе задържан, след като дъщеря му, която в момента е на 16 години, подаде жалба в полицейското управление. Момичето е свидетелствало за това, че в продължение на осем години системно е била изнасилвана от баща си. По случая е образувано дознание.

Според запознати обвиняемият няма психически отклонения. Той работи в местната комунална фирма.

Съдът прецени, че има достатъчно основание, да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Предвиденото в закона наказание за това престъплениe е лишаване от свобода от 3 до 10 години. Доказателствата, събрани по делото към този момент, дават достатъчно основание да се смята, че той е изнасилвал дъщеря си в продължение нa oсем години.