Автогарата в Пловдив не приема автобусите на Батаклиев
Автогарата в Пловдив не приема автобусите на Батаклиев / netinfo
Автогара “Юг” в Пловдив не приема автобусите на Ангел Батаклиев, които от днес пътуват по линията Пазарджик-Пловдив, обяви на специален брифинг бизнесменът.

Нямаме договор с фирмата на Батаклиев и очаквам такъв да бъде подписан до края на деня, заяви пред Дарик радио началникът на автогарата Цветомир Горанов. По думите му не се създава неудобство за пътниците, защото те слизат на спирката на автогара “Юг”.

Билетът в Пазарджик остава 40 стотинки, обявиха още от “Никан лайн”. Цените на билетите до съседните общини също няма да бъдат коригирани, а тези на някой от междуселските линии ще бъдат с 20% по-евтини. Новият превозвач ще признае всички карти - месечни и годишни, закупени от фирмата на Фидел Беев. “Никан Лайн” ще превозва с преференции социално слаби, инвалиди, пенсионери и ученици.

Според Батаклиев няма хаос в транспортната схема и от сутринта 90% курсовете са изпълнени. Затруднения има по направленията в посока курорта Цигов чарк, за София, през Пещера и до село Мало Конаре. Той обеща до три дни фирменото ръководство, с подкрепата на Община Пазарджик, да се справи с всички трудности.

Ангел Батаклиев съобщи още, че до момента само няколко шофьора са преминали от “Трансавто” на трудов договор с новия превозвач, въпреки обещанието дадено по-рано за наемането на всички служители от фирмата на Беев. Над 350 служители все още чакат на площадката на старата Автогара, за да се срещнат с депутата и да проведат разговор за бъдещето на фирмата.

До края на деня всички кметове в община Пазарджик ще получат указателни карти, на които са обозначени транспортните превози.

Чуйте какво каза още кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод договора подписан с новия превозвач