/ ThinkStock/Getty Images
При по-дълго отсъствие от дома през празничните дни изключете електроуредите, съветват от EVN. Това ще намали сметката за ток, а и ще предпази дома ви от възникване на пожар. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

Най-модерните технологии, които може да подарите за Коледа (ВИДЕО)

Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да черпят ток. Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел. инсталацията на вашия имот, съветват още от електро компанията. 

Технологични джаджи, с които да изненадате близките си за Коледа (ВИДЕО)

Традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия, особено около коледните и новогодишни празнични и почивните дни. По-ниските температури и по-трайно застудяване от началото на месеца са предпоставка за повече харчене на ток от домакинствата спрямо ноември.

За това всеки трябва да обърне внимание на начина си на потребление, което би дало директно отражение в стойността на неговата фактура за електроенергия, добавят от ЕVN.