Aхмед Доган води млади танцьори под тепетата
Aхмед Доган води млади танцьори под тепетата / netinfo
Ахмед Доган ще доведе в Пловдив млади танцьори от Бурса, които ще вземат участие в 15-я Международен фолклорен фестивал, стана ясно при днешното представяне на програмата на феста.

Съименникът на лидера на ДПС Ахмед Доган обаче се занимава с промоутърски бизнес в Турция и предвожда турската група участници във фолклорния празник, който се открива идния понеделник и ще продължи до 1 август. Наскоро трупата е преживяла катастрофа, при която са загинали шофьорът на рейса и съпругата на ръководителя на танцьорите, а самият той и до днес е в болница. Ахмед Доган обаче убедил състава да не отменя участието си във феста в Пловдив, в който ще участват 300 танцьори от 9 държави.

Една от най-колоритните групи ще бъдат испанските танцьори на фламенко. Гагаузи от Молдова ще представят пред пловдивската публика български, румънски и гагаузки танци. Във фестивала ще участват танцьори и от Белгия, Грузия, Гърция, Румъния и Словения. Домакините от Фолклорен танцов ансамбъл “Ръченица” ще празнуват 60-годишнина от създаването си на 30 юли.

Всеки ден по време на фестивала по Главната от 17,30 ч. ще дефилират танцьорите от всички състави. На площад „Стефан Стамболов” ще има открита сцена, а от 20,00 часа всяка вечер ще бъдат големите концерти на Античния театър.