80 кандидат-шофьори дневно полагат изпит с таблет
80 кандидат-шофьори дневно полагат изпит с таблет / Sofia Photo Agency, архив
Дарик кафе - ДАИ
62652
Дарик кафе - ДАИ
  • Дарик кафе - ДАИ

 

До 80 човека на ден може да полагат теоритичен изпит за шофьорска книжка с таблети в Пловдив. Това заяви в ефира на Дарик радио временно изпълняващият длъжността директор на дирекция Автомобилна инспекция Иван Въчев. Електронната система беше официално въведена на 11-ти март тази година.

От общо 300 таблета в цялата страна, Пловдив разполага с 16, като 25% от кандидат-шофьорите трябва да държат изпита по новия метод. „До 2016-та година електронната система ще бъде поетапно въвеждана и ще измести традиционните листовки”, обясни Въчев.

Едва 2-3 сигнала за корупция се получават годишно в Автомобилната инспекция, посочи още директорът. По думите му, обикновено става въпрос за скъсани курсисти, които са недоволни от резултатите си. „Нямаме констатирани случаи на корупционни практики и жалбите са отхвърлени като неоснователни”, категоричен бе Въчев.

Годишно в Пловдив на изпити за шофьор се явяват между 7 и 11 000 човека, като около 7 000 го преминават успешно. В тази цифра са включени и хората, които се явяват на изпит за придобиване на допълнителна категория.