58 автомобила вдигна първият паяк в Пазарджик
58 автомобила вдигна първият паяк в Пазарджик / netinfo
58 автомобила вдигна първият “паяк” в Пазарджик само за една седмица, съобщиха за Дарик радио от “Паркинги и охрана”.

Принудителното вдигане на автомобилите със специализираното съоръжение бе въведено от 1 септември, след решение на Общинския съвет. Появата на “паяка” по централните улици на града има положителен финансов ефект за общината, защото напълни паркингите и рязко увеличи закупуването на талони за “синята” зона, обобщиха от общинското звено.

Най-много са вдигнатите автомобили, които са били върху пешеходни пътеки и в зоната на активните ленти за даване на предимство. По данни на “Паркинги и охрана”, собственик на автомобил е успял да извърши 4 нарушения на закона едновременно. Колата му е била спряна върху пешеходна пътека, на активна лента, в зоната на кръстовища, а при потеглянето водачът е отнел предимство.

Статистиката до момента сочи, че от 11 до 13 коли дневно се вдигат принудително и се транспортират до наказателния паркинг . С “предимство” се преместват активно пречещите на движението и нарушаващите елементарните правила за безопасност, коментира управителят на “Паркинги и гаражи” Иван Кобаков.