3 семейства от незаконните коптори остават без дом
3 семейства от незаконните коптори остават без дом / netinfo

Водата на всички живеещи на ул. “Правда” в “Столипиново” ще бъде спряна за няколко дни, докато трае изпомпването на фекалните води, които заляха паропровода на “Топлофикация” и преди седмица оставиха без топла вода 1 000 домакинства в кв. “Изгрев”. Прекъсването на водоподаването се налага, за да може да може да се влезе в авариралия участък от тръбата на ТЕЦ-а, обясни заместник-кметът на район “Източен” Мехмед Асан.

Въпреки уверенията му, че още сутринта трасето ще бъде разчистено за машините на аварийните екипи, това не стана.

Три, а не една, както твърдяхаот кметвото, са обитаемите къщи, които трябва да бъдат съборени, за да се подмени тръбопровода. Това установи на място репортерска проверка на Дарик. Самотна майка с 3 деца, 7-членно домакинство и семейство с две малки деца живеят в незаконните постройки, които са “стъпили” върху трасето на паропровода, захранващ “Изгрев”. От районната администрация потвърдиха, че ще бъде задвижена процедура по устройването им с апартаменти от фонд “Резервен” на общината. По думите на заместник- кмета това ще отнеме седмица- две.

Още 20 дни ще са необходими за извършване на същинския ремонт от страна на “Топлофикация”. През цялото това време абонатите от “Изгрев” ще останат са без топла вода.