3 селища без ток и паднали дървета след снощната буря
3 селища без ток и паднали дървета след снощната буря / netinfo

Паднали дървета и огради и 4 премазани автомобила са последиците от снощната буря, съобщи дежурният на спешния телефон 244112. Три селища в областта са без ток заради скъсани електропроводи.

Четири паркирани коли са били затиснати от пречупено дърво на ул. “Царевец” в кв. “Смирненски”. Друго прекършено дърво е препречило бул. “Ал. Стамболийски” в района на номера 19-23. Паднали дънери са отстранявани и на Голямоконарско шосе, в близост до КАТ и на ул. “Калиакра”, до стадион “Тодор Диев”. Дърво се е срутило и върху оградата на автосалон срещу завод “Ален мак”.

Екип на “Паркове и градини” също е вдигнат за разчистване на изпочупени клони в града, каза управителят на общинското предприятие Станка Стаматова.

Без ток вследствие на бурята от снощи са в два от кварталите на гр. Раковски – “Генерал Николаево” и “Секирово”, и в селата Скутаре и Драгомир. Елавария, която не е свързана със силния вятър, прекъсна тази сутрин захранването в района на ул. “Перущица” и магазин “Направи си сам” в Пловдив.

Въпреки опасенията, че силният вятър ще разпали отново тлеещите боклуци в сметището край Цалапица, ситуацията там се нормализира, каза техническият ръководител на депото Петър Тодоров. Димене тази сутрин има само по периферията на последното огнище, но огнеборците очакват днес или най-късно утре окончателно да ликвидират тлеенето.