/ ThinkStock/Getty Images
Последно от десерта вкусиха миньорите от Мадан
15-та поредна година смолянчанинът Минчо Хаджиев организира акции по безплатно раздаване на домашно приготвен от него сладолед. За разлика от преди, тази година бившият синоптик организира две акции, като първата бе за Деня на детето, а втората преди дни на миньорите от 1-ва и 2-ра смяна на участък Върба, към „Горубсо“ - Мадан. По традиция сладоледът е шоколадов, а желаещите да опитат от специалната изработка на Хаджиев стават все повече.

„Реших този път да почерпя колегите, тъй като от няколко месеца работя там като подземен работник и заради смените нямам време да организирам подобно раздаване на главната в Смолян, а държах да направя отново акция. За разлика от предишни години, през 2018-а са две. Живот и здраве ще продължа с тази традиция и за напред“, коментира Минчо Хаджиев.

Метеоролог раздава безплатно 900 сладоледа в Смолян

Миньорите били приятно изненадани, като Хаджиев е използвал промеждутъка, когато се прави издаването и приемането на новата смяна. Колегите му останали възхитени от качеството на продукта, като се нареждали и за допълнително.

безплатен сладолед от Минчо Хаджиев
Последно от десерта вкусиха миньорите от Мадан

Първото раздаване на безплатен сладолед е през 2003 г., като от тогава не пропуска да организира подобни акции, като доста често избира нестандартни начини, като обявява различни форми на протест, за да получи разрешително да проведе благотворителните си каузи.

2016: Мъж протестира срещу образователната система, раздавайки безплатно сладолед

Хаджиев приготвя сладоледа от домашно мляко, като ползва яйца от местна птицеферма, захар и какао. В повечето случаи добавя и различни ядки, като най-често това са лешници. Точният начин и метод на приготвяне обаче пази в тайна, като уверява всички, че продуктът преминава и пълна термична обработка.