безплатен сладолед
безплатен сладолед / netinfo
Поредната си акция по раздаване на домашно приготвен сладолед организира метеорологът Минчо Хаджиев. Началото на акцията ще бъде дадена в в 08:30 ч., пред сградата на Община Смолян на Нов център, като близо час Хаджиев ще раздава десерта на всички желаещи. Впоследствие от 11:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 19:00 ч, ще се раздава безплатния сладолед на Стар център, в близост до сърничките на площад „Свобода“.

„Този път съм приготвил около деветстотин сладоледа – шоколадов с лешници. Тъй като тази година приготвеното количество е повече, безплатен сладолед ще се раздава и пред южния вход на сградата на община Смолян. Взех това решение, заради очакваното събиране на доста хора, желаещи да вземат участие като статисти във филмова продукция, която ще се снима по същото време. Както и многото посещаващите по необходимост, а също така и идващите на работа служители в сградите на областната управа, общината, пощата, съдебната палата и театъра“, коментира Хаджиев.

Подобни акции Хаджиев организира за 15-ти пореден път, като 2003 г. полага началото им. Първоначално раздава сладоледа – собствено производство, в родното си село Могилица, а впоследствие започва подобни акции и в Смолян, като по традиция това се случва поне веднъж в годината.