“Зетът е оцелял, защото е мълчал”
“Зетът е оцелял, защото е мълчал” / netinfo

За 24-ти пореден път в Долна Митрополия ще отбележат днес един много специален празник. Ако си мислите, че празникът е 1 април – лъжете се. Днес там празнуват едни “полезни изкопаеми”, които все още се намират в някои къщи - завряните зетьове. В тяхна чест тази вечер ще има концерт от 19.00 часа, че и те да се почустват като хора и да поизлязят на мегдана, свят да видят.

За да се подготвят психически момците, решили да опитат живот при тъщата, във фоайето на читалището има подредена изложба, показваща неволите на заврения зет. Изложбата е подготвена от настоящи зетьове, които обичат тъщите си като торта – “студена и със свещи”.

Мотото на празничната програма тази вечер е “Зетът е оцелял, защото е мълчал”. Ние обаче открихме един заврян зет, които хич не е от най-мълчаливите. Той ни посвети, че изстрадалите мъжете от Долна Митрополия дори са си основали дружество, в което членуват и обменят мъки и тревоги далеч от точилката на бабата.

За порядките, които царят в неформалната организация ни разказа баш шефа Крум Календерски. Чуйте и вие в звуковия файл.......