Затварят детския атракцион в Градската градина
Затварят детския атракцион в Градската градина / archive.dariknews

Главният архитект на Община Плевен Трифон Иванов информира медиите за съдбата на площадката в Градската градина, на която са разположени детски атракционни съоръжения. Той припомни, че те са подарък от град Ростов на Дон и са монтирани там през 1981 година. С течение на времето съоръженията са се превърнали в част от градското пространство. През годините са били поддържани за да могат да се ползват, но накрая са стигнали до такова положение, че вече са опасни.

Главният архитект обясни, че те са собственост на Общината и са дадени за ползване на фирма "Акварел", чийто управител е опитал да намери фирма, която да отремонтира съоръженията, но никоя фирма с които е говорено не е дала гаранции за сигурност и безопасност.
Затова предстои те да бъдат бракувани, а площадката им ще бъде отдадена чрез търг на фирма, която желае да разположи подобен род механизирани детски атракционни съоръжения, съответстващи на съвременните изисквания у нас и в Европа.

На предстоящата сесия на Общинския съвет в края на юли, предстои да бъде внесено предложение за провеждане на търг за определянена фирмата, която ще възстанови дейността на детския атракцион.
Арх. Трифон Иванов обясни, че в момента се изчислява площта, за да може да бъде направена схема с точната квадратура, която да се обяви.