Зам.-кмет, председателят на ОбС и съветници с личен пример в каузата за Емил Димитров
Зам.-кмет, председателят на ОбС и съветници с личен пример в каузата за Емил Димитров / obs-pleven

Този четвъртък председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и зам.-кметът Стефан Милев откриха в Арт Център Плевен благотворителната изложба в подкрепа на каузата за събиране на средства за паметник на Емил Димитров в областния град. Изложбата се организира от Община Плевен и Представителство на СБХ.

„Радвам се, че благотворителната изложба за паметник на Емил Димитров има такъв успех. Както вече казах, няма плевенчанин, който да не се гордее с Емил Димитров. Не бива и не трябва да допускаме легенди като него да бъдат забравяни. Личности като Емил Димитров трябва да бъдат почитани и изграждането на паметник е едно от малкото неща, които ние, неговите съграждани, можем да направим! Дарителство за такава кауза е повод за гордост", каза при откриване на изложбата Председателят на Общинския съвет Мартин Митев и призова всеки, който има възможност и желание, да подкрепи инициативата.

Той изрази увереност, че до 30 септември картините и скулптурите в Арт Център Плевен ще бъдат разпродадени напълно, за да се съберат повече средства за бъдещия монумент на легендарния певец и композитор.

Замкмет председателят на ОбС и съветници с личен пример в каузата за Емил Димитров
netinfo

Мартин Митев даде личен пример за съпричастност към каузата, същото направиха и общинските съветници Петя Василева, Диана Данова, Николай Маринов и Катя Христова, които също присъстваха на изложбата. С картина си тръгна и зам.-кметът Стефан Милев.

Благотворителната изложба в Арт център Плевен за паметник на Емил Димитров продължава до края на месец септември. Желаещите да подкрепят благородната кауза все още имат време да направят това, като закупят произведение на изкуството от експозицията.

В инициативата участват 40 художници от Плевен и страната с 50 произведения на изкуството. 22 от произведенията, представени в експозицията, вече са закупени, съобщи уредникът на галерията Пламен Моневски.