race
race / dariknews.bg
По искане на Окръжна прокуратура – Ловеч, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 37-годишен мъж, за извършено убийство на жена си в гр. Троян.
 
Прокуратурата е привлякла Георги К. в качеството на обвиняем за това, че за времето от 20:00 часа на 27 януари 2018 г. до 2:30 часа на 28 януари 2018 г. в град Троян в апартамент умишлено причинил смъртта на Красимира К. на 35 години живуща на същия адрес, като й нанесъл с нож множество прободни рани в гръдната и коремната област. Престъпление по чл.115 от НК.
 
Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. За извършеното престъпление се предвижда наказание повече от 10 години лишаване от свобода.
 
Извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност. На Георги К. е била издадена Заповед за незабавна защита от 17 януари 2018 г. от Районен съд-Троян, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си, бил е отстранен от съвместно обитаваното жилище и му е наложена забрана да приближава жената на повече от 100 м.  
На 27 януари след полунощ Георги К. отишъл в апартамента, където била съпругата му и след употреба на алкохол и пореден скандал помежду им, с нож нанесъл множество наранявания, довели до смъртта й.
 
Налице е опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража“ на лицето.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.