/ Георги Димитров
В Плевен продължава имунизацията на централния площад "Възраждане" и подкрепата на инициативата на областния управител Марио Тодоров "Да" на ваксинацията!", съобщиха от областната администрация.

Първи към кампанията се включиха всички мотоклубове от Плевен, които организираха мотообиколка по централните улици "с шума на мотори хората да се събудят за добрата идея".

След рокерите, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев направи свое видео обръщение към съгражданите, които отлагат, "да използват периода на ниска нива на зараза с коронавирус за ваксинация". Инициативата подкрепиха и от фолклорен танцов клуб "Северняците" с ръководител Джейлян Демирев, които изнесоха голям концерт на площада с призиви за имунизация. Иво Георгиев, управител на голяма фирма за поддържане чистотата в населени места от региона, също призова да се имунизират хората, "за да се осигури по-безопасна работна среда".

Фолклорен клуб от Плевен популяризира ваксинацията

От Регионалната здравна инспекция в Плевен съобщават, че за поредна седмица през уикенда организират мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19 до храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец" в центъра на града.

На 21 и 22 август /събота и неделя/ пунктът ще работи от 08,00 ч. до 12,00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини, за да имат възможност за избор желаещите да си поставят препарат. Имунизацията ще се извършва след представяне на документ за самоличност.
 
БТА