/ iStock/Getty Images
В Плевен фолклорният клуб "Северняците" подкрепи инициативата "Да на ваксинацията!", чието начало поставиха наскоро рокерите в града.

По този начин областният управител Марио Тодоров, ръководителят на клуб "Северняците", Джейлян Демирев, и Регионалната здравна инспекция, продължават проявите за популяризиране на имунизирането срещу коронавируса сред жителите и гостите на града.

"Северняците" ще изнесат най-новата си програма на открито пред Военния клуб на 4 юли - неделя - от 18.00 часа, и ще поканят хората, които присъстват на концерта, да си поставят ваксина, ако вече не са го сторили.

Пунктът за ваксинация ще работи от 16:00 до 20:00 ч., като всеки желаещ ще може да си постави препарат по избор срещу документ за самоличност. Според експертите от РЗИ периодът е много подходящ за ваксинация, заради ниската заболеваемост в момента, преди прогнозираната нова вълна на пандемията.

За четвърта поредна седмица РЗИ - Плевен организира тази събота и неделя - на 3 и 4 юли, на централния градски площад "Възраждане", пред Мавзолея, изнесен мобилен кабинет за ваксинация с първа игла с препарат по избор срещу Covid-19.
 
Областна администрация Плевен