В ОИЦ-Плевен проведоха обучение за работа с ИСУН
В ОИЦ-Плевен проведоха обучение за работа с ИСУН / OIC-Pleven

Дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС" в администрацията на Министерски съвет, съвместно с Областен информационен център - Плевен проведе обучение за работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН).

Лектори на обучението бяха представители на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС".
В рамките на обучението, присъстващите бяха запознати с възможностите на Публичния модул на системата и Електронните услуги за бенефициенти от областите Плевен, Видин, Враца, Монтана и Ловеч.

Публичният модул на ИСУН предоставя обобщена информация за финансовото изпълнение на оперативните програми, като позволява да се правят справки на различни нива, които могат да бъдат избрани от потребителите на системата. Генерираните от системата данни могат да помогнат в работата на представители на средствата за масово осведомяване, неправителствени организации, публични институции и всеки един заинтересован гражданин. Целта на публичния модул е да се подобри прозрачността при изпълнението на оперативните програми.
Модулът „Електронни услуги за бенефициенти" подпомага кандидат бенефициентите при подаване на проектно предложение, като им спестява съобразяването с работното време на администрацията. Същевременно чрез този модул по електронен път се отчитат вече одобрените проекти, като се осигурява проследяване на изпълнението на проекта.

Обучението се организира в изпълнение на проект „Постоянна подкрепа и обучение на настоящи и бъдещи потребители на ИСУН", финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ".