Темите във вестниците на 10 октомври
Темите във вестниците на 10 октомври / netinfo
Национална научна студентска сесия се проведе за осма година в Медицинския колеж в Плевен, е едно от заглавията на първа страница в “Посредник” днес. В сесията се включиха 103 участници от Плевен, София, Варна, Пловдив, Бургас и Враца, а самата сесия беше разделена на три научни секции, в които бяха представени 40 научни доклада.

Отново проблемите в село Мечка са на първа страница, оказва се че това, освен единственото село с двама квартални, е и населеното място, в което жител има 142 присъди. Среща с основна тема вандалствата и терора в Мечка се е провела в сряда в община Плевен, кметът Зеленогорски е поел ангажимент за пореден път да разговаря с шефовете на Областна дирекция на МВР и на РПУ – Пордим, за да се засили присъствието на полицията в селото.

Сезонът на пожарите свършва, да се готвят зимните виелици, пише “Посредник”. Кметът събира институции за зимната подготовка. Ще се обсъждат и конкретните мерки, които трябва да се вземат, за да се гарантира нормално справяне с проблемите.

Защо според управител на фирма за видеонаблюдение тази дейност се извършва неефективно в Плевен ще научите от интервю на 1 стр., което продължава и на стр. 5. Когато се слага една техника, тя трябва да бъде модерна поне за 4-5 години напред, е мнението на специалиста.

„Прокуратурата нищи експлоатация на дете”, е водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. Подробности за това как е изритан работилия без договор 17-годишен Борислав и не му е платен нито лев, четете от страница 3 на седмичника днес.

В синхрон с приближаването на зимата екипната разработка на седмичника в петък е посветена на отоплението на газ и неговите алтернативи в регионите, в които се разпространява “BG Север”. В Плевен цената на парното остава същата до края на годината, в Монтана учениците бленуват за дървена ваканция, във Видин газификацията е мит, в Ловеч и Търново абонатите си държат на синьото гориво, в Габрово увеличението ще е символично, но във Враца очакват проблеми.

Какви заплати получават кметовете на общини и председателите на общински съвети в 7-те области, в които се разпространява седмичника, ще научите от страницата за общество и политика.

„Нестандартни занимания” е озаглавена тематичната страница 11 днес. Там ще научите повече за това, как изписването само на една буква разкрива неподозирани черти от характера ви, как архитект се пресели в Средновековието, а 25-годишна госпожица гони Шумахер.

Голямото интервю е с популярния български актьор Любо Нейков, който беше на концерт в Плевен с „Комиците”.