Тази събота е спортният празник на Плевен Спортувай в твоя град
Тази събота е спортният празник на Плевен Спортувай в твоя град / dariknews.archive

За трета поредна година Община Плевен и Асоциация "Спорт в свободното време" ще проведат спортен празник на град Плевен под надслов "Спортувай в твоя град". Такъв празник тази година ще бъде организиран в още три града в страната. "Миналата година градовете бяха осем, но сега останаха най-добрите организатори, сред които е и Плевен", съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен зам.-кметът на общината Стефан Петков.

За провеждането на празника преди два месеца е създадено оперативно бюро в състав: председател Стефан Петков, Симеон Съев - координатор на проекта и зам.-председател. В състава му са още Венко Николов, Таня Митранова, Димитър Паргов, Иво Илиев Светослав Рачков, Георги Георгиев, Румяна Стоянова, д-р Данаил Стойчев, Иван Кръстев, Емил Мегов, Надя Стефанова, Ирен Томова, Ирена Николова и Димитър Стефанов.

Състезанията ще се проведат по три вида спорт - баскетбол, колоездене и лека атлетика. Главни съдии съответно ще бъдат - Светослав Рачков, Иво Илиев и Димитър Паргов, уточни Симеон Съев.

Откриването на празника "Спортувай в твоя град" ще бъде в събота - 18 април от 10:00 часа пред читалище "Съгласие", а в 12:30 ще бъде закриването за трите вида спорт.
Медали и награди очакват първите трима от всеки вид спорт в трите възрастови групи - 12 - 14 г. - момчета и момичета, 15 - 17 г. юноши и девойки и над 18 години.

Записването ще става на място - на 18 април от 9:00 до 10:00 часа на централния площад в Плевен, от тримата главни съдии.
От общината е осигурена охрана по трасето, определено за колоездачите - от велоалеята към "Кайлъка" и обратно.
Състезанието по колоездене ще започне от началото на парка, до х-л "Кайлъка" и обратно за децата до 14 г., а за другите две възрастови групи маршрутът ще е двойно по-дълъг/две обиколки/.

За леката атлетика е предвиден маршрут в Градската градина - около ч-ще "Съгласие" и Мавзолея с дължина 1000 мерта. Там възрастовите групи ще бъдат разделени по пол и така 1000 м. ще е обиколката за момичета - 12-14 г., 2000 м. ще е за момчета 12-14 г., 2000 м. за момичета - 14-17 г., а жени, юноши и мъже, дължината ще е 3000 метра.

Баскетболните състезания ще се проведат на площада - до фонтаните при "Паметника".

Наградният фонд от 3000 лв. е осигурен от Община Плевен и с него са закупени всички медали и награди за участниците. За спортния празник ще бъдат поканени и плевенските депутати, сподели Симеон Съев.