Стопанин застреля крадец във вилната зона в Троян
Стопанин застреля крадец във вилната зона в Троян / netinfo

33-годишен мъж от Троян е бил застрелян във вилната зона на града, съобщават от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал вчера следобед. 60-годишна жена е съобщила в местното районно управление за двама непознати, които обикалят необитаеми през зимата вили и крадат.

Собственици на имотите ги забелязали и хванали единия, другият успял да избяга. 15 минути по-късно последвало второ обаждане в полицията и този път жената съобщила, че съпругът й е прострелял втория извършител. На мястото на инцидента е изпратена оперативно-следствена група.

Екипът установил, че след като заловили първия, стопаните на имотите преследвали и застигнали и съучастника му. Извикали му да спре, но той отвърнал със заплахи и симулирал, че вади нож. Тогава 64-годишен мъж произвел два предупредителни изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров" и когато крадецът продължил да настъпва към него, той го прострелял в таза.

Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Троян, където по-късно е починал. Установено е, че той е криминално проявен и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, а за 24 часа в РУ МВР-Троян са задържани стрелецът и другият извършител на кражбите - 15 годишно момче от Троян.