Ще мотивират ромските деца да ходят на училище
Ще мотивират ромските деца да ходят на училище / netinfo

Проект “Разширяване възможностите за по-успешна интеграция на ученици от ромски произход чрез оптимизиране на условията в училищна среда” е разработила Община Плевен. Това съобщават от общинския пресцентър.

Партньор по проекта е Сдружение “Плевенски Обществен фонд “ЧИТАЛИЩА” и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” село Ясен. Целта на проекта е да се създадат условия за приобщаване на децата и младежите от малцинствените етнически групи, поставени в особено неблагоприятно социално положение. Това се прави с оглед на пълноценното им включване в образователната мрежа на Община Плевен.

Общата стойност на Проекта възлиза на 197 000 лв, от които Общината осигурява близо 10 000 лв. Най-общо дейностите по проекта се състоят в извършване на енергиен одит и строително-ремонтни работи. Според проекта ще бъде подменено обзавеждането на основното училище в Ясен, където се предоставя интегрирано обучение за ромски деца в смесени етнически класове.

С модернизирането на учебната база, се очаква да нарасне интересът и мотивацията на децата и родителите за засилено включване и по-голямо участие в учебния процес.