С богата програма отбелязаха Деня на детето в Червен бряг
С богата програма отбелязаха Деня на детето в Червен бряг / cherven.bryag

С много усмивки, музика, танци и забавни игри ще запомнят този ден малчуганите, дошли в градски парк, за да се веселят заедно на най-любимия им празник - Денят на детето.

Той бе организиран от Община Червен бряг, в паркньорство с ОДЗ „Зора", ЦДГ „Бодра смяна" и Центъра за работа с деца.

Празникът започна с колективно рецитиране на стихотворението „Аз съм българче", една инициатива под патронажа на Президента на Република България, Сдружение „Академика", подкрепена и от Кмета на Община Червен бряг, Павлин Фильовски.

С богата програма отбелязаха Деня на детето в Червен бряг
netinfo

Последва дъжд от бонбони и танците на „Калилките" - даровитите танцьори от ЦРД, които тази година донесоха множество златни отличия. За приятното настроение на децата и тените родители се погрижиха още малките певици от ОДЗ „Зора", с техните музикални рисунки, както и още стихове и песни, подготвени от талантливите малчугани от ЦДГ „Бодра смяна". За любителите на изобразителното изкуство имаше предоставена Арт алея за рисунки на асфалт и рисунки на платно. Най-голям интерес предизвика импровизираното студио на няколко детски учителки, които рисуваха лицата на дечицата, преобразявайки ги в любими приказни герои.

Не липсваха и забавните състезателни игри, в които се включиха и родителите, заедно със своите деца, подкрепяни с много аплодисменти от публиката.

С богата програма отбелязаха Деня на детето в Червен бряг
netinfo

За победителите в различните състезания имаше осигурени награди, които връчи зам.-кметът на Общината, Мирослав Манов. Специални грамоти получиха и малките художници от Центъра за работа с деца, които през годината бяха класирани на призови места в различни международни и национални конкурси.

Празникът беше допълнително овкусен от много сладолед и бонбони, които организаторите раздаваха на всички деца.