Румен Петков: Замесването ми в скандала с Красьо е стремеж да се спекулира с имената на политици
Румен Петков: Замесването ми в скандала с Красьо е стремеж да се спекулира с имената на политици / netinfo

Като стремеж да се спекулира с имената на политици определи замесването му в скандалите около Красьо Черния депутатът от Коалиция за България Румен Петков. Той коментира това след като в петък стана ясно, че пред Висшия съдебен съвет кандидатът за председател на Окръжния съд в Плевен Румен Лазаров е разкрил, че му е оказван натиск от страна на Красимир Георгиев.

Скандалният лобист казал, че уреждал дела на хора, близки до червения депутат Кирил Добрев. Тогава Лазаров се свързал с Румен Петков, за да провери дали въпросните ищци са наистина толкова близки на Добрев. „Чест прави на г-н Лазаров, че не се е поддал на натиска на този Красимир, който аз не познавам”, каза Петков. Той допълни: ”Аз съм казвал на г-н Лазаров две неща – първо, че за мен е абсурдно г-н Добрев да търси подобен начин за влияние върху съдебната система, защото такива влияния са недопустими, и второ – че съдът в крайна сметка трябва да решава не само по съвест, а и съобразно закона”.

По думите на Румен Петков, още тогава той е посъветвал Румен Лазаров да информира съответните компетентни власти в съдебната система за случилото се.