Румен Петков не се вижда в ролята на лидер на БСП
Румен Петков не се вижда в ролята на лидер на БСП / netinfo
Румен Петков е помолил да бъде изтеглена кандидатурата му за председател на ВС на БСП, издигната от делегатите на Конференциите на левицата в общините Белене и Гулянци. Това информират от пресцентъра на партията в Плевен.

„Още преди шест и половина години при избора на Председател на ВС на БСП съм преценил какъв тип трябва да е партийния лидер, а аз не се вписвам в подобен образ.” Това е споделил народният представител от Коалиция за България Румен Петков, след като е помолил кандидатурата му за лидер на левицата да бъде оттеглена.

Предложението е гласувано на проведените на 23 и 24 октомври отчетно-изборни конференции в общините Гулянци и Белене. Румен Петков е споделил, че неговия характер е прекалено „твърд” за председател на ВС и подчертал, че на предстоящия Конгрес на БСП най-важното е да бъдат приети основните партийни документи – Устав и Програма.

Според него в настоящия момент от първостепенно значение е успешното приключване на управленския мандат. Той е акцентирал на факта, че именно БСП е основата за стабилността както на тройната коалиция, така и на държавата. Днес в 10.00. ч започна отчетно-изборната конференция в община Долна Митрополия.