Регионалният съвет за развитие на Северозападния район избра свои представители за наблюдение на оперативните програми
Регионалният съвет за развитие на Северозападния район избра свои представители за наблюдение на оперативните програми / netinfo

Регионалният съвет за развитие на Северозападния район е е определил за свои представители в Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка областният управител на Плевен Иван Новкиришки. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа в Ловеч. В града се проведе Третото заседание на Регионалния съвет.

На него е решено още областният управител на Ловеч Николай Нанков да е представител в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Регионално развитие". Областният управител на Монтана Ивайло Петров е бил определен за представител в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика". Кметът на Троян Минко Акимов е представител на съвета в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". В Комитета за наблюдение на оперативна програма „Околна среда" представител на Регионалния съвет е Пламен Стефанов, областен управител на област Видин, а негов заместник е кметът на община Плевен Найден Зеленогорски. Регионалният съвет за развитие е определил за свои представители в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Транспорт" Пепа Владимирова - областен управител на област Враца и за заместник Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.

Кметът на община Вършец Боряна Бончева е представителят в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Административен капацитет". Регионалният съвет за развитие е определил за свой представител в Комитета за наблюдение на оперативна програма „Техническа помощ" кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. 

Експерти от Секретариата на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район са представили проект на Стратегия за организационно развитие на административните структури и звена, свързани с дейността на Регионалния съвет за развитие до 2013 г. и проект на Стратегически дневен ред за дейността на съвета до 2013г. 

Бил е представен и обсъден проекта на актуализиран документ за изпълнение на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2009-2013г., който предстои да бъде окончателно завършен.