Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg

"Правителството реши: Дава сградата на "Даскал Димо" 18 на МВР.

Държавата се ангажира с ремонт на стадиона, РИМ и галерия "Дарение Светлин Русев" - това е водещият материал в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".
Става дума за "Министерски десант за Празника на Плевен" по повод Празника на града. И за изнесеното в града ни заседание на Министерския съвет. "С тържествен ритуал на площада през мавзолей-костница "Св. Георги Победоносец" беше отбелязан вчера Празникът на Плевен. На събитието присъстваха почти всички членове на Министерския съвет, председателят на Парламента Цецка Цачева, народни представители, делегации от побратимени на Плевен градове.
В тържествен момент като този бих желал да изкажа благодарност към всички, които с амбиция и нестихващи усилия работят в името на града ни, приветства кметът проф. Димитър Стойков стотиците граждани, които въпреки дъжда се стекоха на площада. Превръщането на Плевен в европейски град изисква много работа и енергия и нека всички се посветим на каузата нашият общ дом да бъде по-привлекателен и уютен за идните поколения, призова градоначалникът".
В новия си брой "Посредник" обобщава най-важните теми, обсъждани от министрите в Плевен.

"Тези камъни, пардон, военни от там - тук и обратно" е обобщение на темата, че около 1 000 военнослужещи от гарнизоните в Плевен, Шумен и Враца ще бъдат съкратени от 1 юли при реорганизацията на Пета механизирана бригада. Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.

"Жилищата са наша грижа не само отвътре" пък е водещият мотив, с който регионалният министър Лиляна Павлова разясни на плевенчани необходимостта да санират жилищата си.

"121 млн. евро влизат по програма в родното земеделие" е аграрната новина, която донесе в Плевен от зам.-министър Светлана Боянова. Новината е съобщил лично аграрният министър Мирослав Найденов от Брюксел.

"Превръщаме Ескус във втори Ефес" е друга добра новина, която научихме от областния управител, но идва от Министерството на културата.

В новия брой на регионалния всекидневник можете да намерите още важни, а и любопитни теми.
Един от проблемите, намерил място на страниците на вестника, е "Кога 450 мл = 100 лева". От репортажа става ясно, че роми продават кръвта си на цена 100-150 лева, а редките кръвни групи са двойно по-скъпи.

И нещо любопитно в новия брой на "Посредник" - "Нова мода - хартиени торти за рожден ден". "Заради Наредбата за здравословно хранене в детските заведения тортите са забранени в детските градини. На някои места наредбата се спазва строго, на други - не толкова, зависи. Но какво е рожден ден без торта?! Някои родители, чиито деца посещават градини, в които зорко се следи за спазването на разпоредбите, са намерили вариант да имат за спомен снимка с торта, само че... хартиена. Въпросната картонена почерпка се изработва в няколко сувенирни магазини в Плевен, и цената и е от 12 до 18 лева, зависи от парчетата".

В броя ще прочетете още: "Заради посещението на правителството отложиха надпреварата по гребен ергометър", "Екопоход с чували и ръкавици в каньона на Чернелка", "Денят на срещата" спечели душата на един извор".