ПП ГЕРБ представи кандидатите си за общински кметове в област Плевен
ПП ГЕРБ представи кандидатите си за общински кметове в област Плевен / dariknews.archive

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи пред медиите в Плевен всичките 11 кандидати за кметове на общини в Област Плевен за предстоящите местни избори на 25 октомври 2015 г.
На срещата в пресклуба на партията бяха още председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутатите Владислав Николов и Пламен Тачев и областният управител на Плевен Ралица Добрева.

ПП ГЕРБ представи кандидатите си за общински кметове в област Плевен
netinfo

Досегашният кмет на Плевен проф. д-р Димитър Стойков е отново кандидат за поста. "Около 135 млн. са европейските пари, които отидоха за подобряването на инфраструктурата и градската среда и амбицията ни е през новия финансов период, проектите, които бъдат изработени да станат една сериозна добавена стойност за развитието на Плевен и те да бъдат в размер на около 300 милиона лева", каза Цветанов при представянето на проф. Стойков.

В Белене ГЕРБ ще подкрепи кандидата на Коалиция „Бъдеще за община Белене" - Милен Дулев, в Гулянци кандидат за поста е кметът на село Брест и общински лидер на партията Цецо Луканов. В Община Долна Митрополия, ПП ГЕРБ ще подкрепи настоящия кмет Поля Цоновска.

В Долни Дъбник кандидат на партията е земеделският производител и общински организационен секретар Ангел Ангелов, в Искър ГЕРБ залага на председателя на местния Общински съвет Илияна Йончева-Гложенска. В Кнежа за кметския пост ще се бори Илийчо Лечовски, а в Левски кандидатът на ГЕРБ ще бъде председателят на Общинския съвет Дочко Дочев.

Д-р Валерий Желязков, който е управител на ДКЦ-3 в Плевен и вече е бил кмет на Никопол/2007-2011г./ ще е кандидатът на ГЕРБ в дунавския град, в Пордим също бивш кмет на общината -Детелин Василев ще се включи отново в надпреварата.

В Червен бряг ГЕРБ ще излъчи нов кандидат за кмет - председателят на Общинския къвет в града Георги Георгиев.

Цветан Цветанов отбеляза, че в следващия месец ГЕРБ ще е в процес на представяне на кандидатите в страната, както и обсъждане и финализиране на общинските листи, които ще бъдат окончателно готови към средата на септември.

Той изрази надежда, че кампанията ще премине в добра и позитивна атмосфера. "За нас е важно да има реален политически сблъсък на идеи и няма да минаваме границата на невъзможност да си говарим, защото след изборите, избраните кметове стават кметове на всички. Ние в парламента се стараем към политически консенсус по всички важни за страната теми. На местно ниво трябва да има абсолютно същия подход", заяви Цветанов.

ПП ГЕРБ представи кандидатите си за общински кметове в област Плевен
netinfo

Председателят на парламента Цецка Цачева отбеляза, че кметовете от управленския мандат 2011 - 2015 г. са имали нелеката задача да работят с пет правителства, при което структурата на партията в областта е останала единна. "Нямаме напуснали общински съветници, нямаме преминали към други политически сили, което говори за зрелостта на партията в областта", каза Цачева и добави, че се надява на честни и законни избори.