Племенникът на Франк Синатра изнася концерт в Ловеч
Племенникът на Франк Синатра изнася концерт в Ловеч / lovech.bg

Том Синатра - племенник на големия Франк Синатра, ще изнесе концерт на сцената на Ловешката крепост на 14 юли (четвъртък) от 20.30 ч.

За разлика от чичо си, Том взема в ръце не микрофон, а китара. Запалва се по свиренето от петгодишен. Следват уроци по цигулка, пиано, обучение в консерватория. Първите му концертни изяви са в родната Италия, следват Европа и САЩ. Днес маестрото, освен концертите и участията на престижни фестивали, пише музика за театрални представления и филми. В чест на именития си чичо и с почит към музиката му, Том изпълнява с обич и специално отношение някои от най-емблематичните му песни - Fly me to the moon, I've got you under my skin, The shadow of your smile, Stardust.

Има издадени шест албума и множество успешни концерти в САЩ, Русия, Германия, Полша, Франция, Швейцария, Куба и Латинска Америка, Япония.

Сред най-близките приятели на Том Синатра са двама именити италианци - Тото Кутуньо и Микеле Плачидо. Задължен е и на двамата за това, че са му помогнали в много тежки за него моменти. Но им е благодарен и за незабравимите мигове на щастие, изкарани заедно. "Тото ми е като брат. Винаги, когато му трябва китарист, се обажда на мен. Той е истински човек, с достойнство. Много си приличаме и по това как си изразяваме любовта. Учил съм и неговия син да свири на китара", казва Синатра.