zatvor
zatvor / dariknews.archive
След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Ловеч затворник е осъден на три месеца лишаване от свобода за държане на марихуана.
 Сезгин С. е признат за виновен за това, че на 13.10.2017 г. в гр.Ловеч в затворническо общежитие „Полигона“ към Затвора-гр.Ловеч, държал в себе си /в езика на дясната си маратонка/,  коноп /канабис, марихуана/ с нето тегло 0,239 грама,  на стойност 1,43 лева. Престъпление по чл. 354а от НК.

Сезгин С. бил  осъден за извършено престъпление по чл.354а, от НК на „лишаване от свобода“, като следвало да изтърпи наложеното му ефективно наказани в Затвора в гр.Ловеч в затворническо общежитие „Полигона“. По време на изтърпяване на наказанието си започнал работа с група лишени от свобода. По инструкция на всички лишени от свобода, които работели на външни работни обекти, при завръщането им от работа, задължително се извършвал личен обиск по ЗИНЗС от надзорния състав към затвора. На 13.10.2017 г при извършване на проверката и личния обиск на Сезгин С. в езика на дясната му маратонка, под емблемата, намерили малко прозрачно пликче, съдържащо марихуана.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.