Община Плевен ще поставя нови светофари и видеокамери
Община Плевен ще поставя нови светофари и видеокамери / netinfo
Изграждането на нови съоражения за организация и безопасност на движението по пътищата е сред основните приоритети в работата на Община Плевен, съобщават от песцентъра на институцията.

За целта тази година се предвижда поставяне на нови светофарни уредби на улица “Трети март” – булевард “Христо Ботев” – улица “Шипка” и пред училище “Стоян Заимов” в жк. “Сторгозия”. Камери за денонощно видеонаблюдение ще бъдат монтирани на едни от най-оживените кръстовища – на булевард “Георги Кочев” и улица “Гренадирска”; на улиците “Дойран” и “Васил Левски”; на булевард “Данаил Попов” и улица “Гренадирска”; както и на булевард “Данаил Попов” и улица “Цар Борис Трети”.

Видеокамери се планира да бъдат поставени във всички учебни заведения в Плевен и в малките населени места на общината с цел осигуряване безопасността на учащите се. От пресцентра на Община Плевен съобщават още, че четири нови асфалтови изкуствени неравности, ограничаващи скоростта на превозните средства, ще бъдат изградени в града.

Нови мантинели ще бъдат поставени при вливането на пътя от жк. “Сторгозия” в главен път София - Плевен. Стойността на инвестицията е около 35 хиляди лева. Ще бъдат подменени пътни знаци и положена около осем хиляди квадратни метра нова хоризонтална и вертикална маркировка на уличините платна.